Tvrtki iz Komiže 4,9 milijuna kuna iz IPARD programa

Bez autora
Jul 22 2013

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju isplatila je tvrtki Olasagasti iz Komiže gotovo 4,9 milijuna kuna iz IPARD programa za izgradnju i opremanje objekta za preradu svježe ribe. Sredstva su namijenjena za izgradnju i opremanje objekta tvrtke Olasagasti za preradu svježe ribe. Kapacitet tog objekta je prerada 600.000 kilograma ribe godišnje i opremljen je svom potrebnom opremom za hlađenje, rezanje, sušenje, dimljenje i pakiranje proizvoda. Cilj ulaganja je poboljšanje stanja u preradi i trženju ribljih proizvoda, posebno u proizvodnji usoljene ribe, a omogućilo je i otvaranje većeg broja radnih mjesta.

Tvrtki iz Komiže 4,9 milijuna kuna iz IPARD programaAgencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju isplatila je tvrtki Olasagasti iz Komiže gotovo 4,9 milijuna kuna iz IPARD programa za izgradnju i opremanje objekta za preradu svježe ribe, izvijestili su iz te Agencije.

Sredstva su namijenjena za izgradnju i opremanje objekta tvrtke Olasagasti za preradu svježe ribe. Kapacitet tog objekta je prerada 600.000 kilograma ribe godišnje i opremljen je svom potrebnom opremom za hlađenje, rezanje, sušenje, dimljenje i pakiranje proizvoda.

Cilj ulaganja je poboljšanje stanja u preradi i trženju ribljih proizvoda, posebno u proizvodnji usoljene ribe, a omogućilo je i otvaranje većeg broja radnih mjesta, navode iz Agencije.

Prema podacima Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, do početka srpnja ove godine sredstvima iz IPARD programa ruralnog razvoja u Hrvatskoj su već podržani projekti vrijedi ukupno 353,4 milijuna kuna, dok je ukupna vrijednost ugovorenih projekata prijavljenih za financiranje iz tog pretpristupnog fonda 1,16 milijardi kuna, prenosi Hina.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik